Wifi hotspots in Wenen

free-wifi-in-vienna

Ben je van plan om naar Wenen te komen en heb je toegang tot je e-mail en internet nodig? Maak je je zorgen over het vinden gratis Wifi hotspots? Wij hebben de informatie die je nodig hebt!

Er zijn genoeg Wifi hotspots in Wenen, dus het zal zeker geen probleem zijn om er een te vinden. Dit zijn enkele adviezen om je verder te helpen, en zorg ervoor dat je ons advies met betrekking tot online veiligheid ook goed doorleest!

Wifi hotspots in Wenen
FabrikaSimf / Shutterstock

Een Wifi hotspot vinden in Wenen

  • Wanneer je een hotel of apartement boekt, controleer dan of er wel of geen Wifi is. Zo ja, controleer dan of het is inbegrepen in de prijs. Bij de meeste hotels zit Wifi bij de prijs inbegrepen. In dat geval hoef je je geen zorgen te maken.
  • Heb je een internetverbinding nodig of moet je een e-mail schrijven? Waarom dan niet een kopje koffie drinken of lunchen op een plek waar Wifi beschikbaar is? Dit wordt steeds gebruikelijker. Maar controleer wel of er een Wifi-logo op de deur is of vraag het aan het personeel wanneer je binnenloopt.
  • Tegenwoordig biedt zelfs het openbaar vervoer Wifi hotspots (onder andere in sommige bussen en tramlijnen).
  • Nogal wat grote winkelcentra bieden gratis Wifi tijdens het winkelen. Soms is (gratis) registratie nodig, andere keren kan het zonder registratie.

Enkele veiligheidstips voor het gebruik van Wifi in Wenen en elders

  • Kijk uit voor ’evil twin networks’. Deze netwerken lijken onschuldig, maar zijn ontwikkeld om jouw vertrouwelijke informatie te stelen. Voor meer over ’evil twin networks’, lees je hier verder.
  • Wees voorzichtig met het gebruik van Wifi zonder versleuteling (zonder wachtwoord te gebruiken). Jouw informatie en data kunnen zonder moeite door hackers worden gestolen terwijl je er gebruik van maakt. Kies alleen voor beveiligde netwerken. Als in jouw hotel alleen van open Wifi zonder versleuteling gebruik wordt gemaakt, dan raden we een VPN aan voor veiliger internet gebruik.

Veel surfplezier in Wenen

Met enige voorbereiding zul je verblijven in een hotel in Wenen mét Wifi en kun je altijd lunchen en koffie drinken in de koffiehuizen met Wifi in Wenen. Als je je, terwijl je dit leest, op zo’n plek bevindt, laat dan berichtje achter en vertel ons waar je bent. Misschien zijn er andere lezers die vanwege de Wifi verbinding daar ook naar toe willen!

Geef een reactie