taylor swift tour

Taylor Swift Wenen

2024 wordt een fantastisch jaar voor liefhebbers van geweldige muziek. Wenen zal gastheer zijn van vele fantastische concerten, waaronder een reeks Coldplay-concerten in het Ernst-Happel Stadion eind augustus. Een paar weken voor de komst van Coldplay komt er echter een andere fantastische artiest naar Wenen, Taylor Swift.

Taylor Swift werd geboren op 13 december 1989 in Reading, Pennsylvania. Sindsdien is ze uitgegroeid tot een van de meest invloedrijke kunstenaars van dit moment. Ze begon haar muzikale reis al vroeg en ze was nog niet oud toen ze optrad in lokale talentenjachten. Ze had niet alleen een geweldige stem, ze bewees zichzelf ook als een geweldige songwriter. Ze kreeg haar grote doorbraak nadat ze naar Nashville was verhuisd, de thuisbasis van countrymuziek. Veel mensen zeggen dat Taylor Swift op 14-jarige leeftijd als artiest werd ontdekt door Scott Borchetta, de oprichter van Big Machine Records. Hij was aanwezig in een club in Nashville en terwijl hij naar Taylor Swift luisterde, wist hij dat hij naar iets speciaals keek. Ik denk dat je de rest van het verhaal kent, en daarom sta je te popelen om erbij te zijn als Taylor Swift in de zomer van 2024 naar Wenen komt.

Taylor Swift treedt drie keer op in het Ernst-Happel Stadion in Wenen. Alle tickets waren snel uitverkocht, maar als je bereid bent meer te betalen, dan kun je nog steeds tweedehands tickets kopen voor de concerten.

Taylor Swift Wenen 2024

Data: 8-10 augustus
Locatie: Ernst-Happelstadion

Kaartjes: Viagogo

Hoe kom ik bij de concertzaal?

Heb je een kaartje voor een van de Taylor Swift concerten in Wenen? Het is gemakkelijk om de concertzaal te bezoeken. De eenvoudigste methode is door gebruik te maken van het metro- of treinsysteem waar u naar “Praterstern/Messe Prater” reist. Vanaf daar loop je gemakkelijk naar de locatie. Houd er rekening mee dat het stadion achter het populaire pretpark Prater ligt, dus je zou in de verleiding kunnen komen om op weg naar de locatie te genieten van een aantal achtbanen en andere coole programma’s.

Er is een metrostation nog dichter bij het Ernst-Happel Stadion, dus als je niet veel wilt lopen, gebruik dan metrolijn U2 en reis naar de halte “Stadion“.

Ernst Happel kaart
Hierboven zie je het stadion zelf. U kunt ook het dichtstbijzijnde metrostation (Stadion) zien.

De Taylor Swift-concerten in Wenen zijn slechts enkele van de vele concerten in Europa in 2024. Ze begint haar tournee in Europa in mei in Nanterre in Frankrijk. Van daaruit reist ze naar Stockholm, Lissabon, Madrid, Edinburgh, Liverpool, Amsterdam, Zürich, München, Warschau en enkele andere steden voordat ze naar Wenen komt.

Na de concerten in Wenen reist Taylor Swift naar Londen, waar ze haar laatste concerten in Europa zal geven voordat ze terugreist naar de Verenigde Staten.


Wil je meer lezen over andere concerten, evenementen, tentoonstellingen, markten en coole programma’s in Wenen? Neem een kijkje op onze Weense kalender om te zien wat er te doen is in de Oostenrijkse hoofdstad. In onze Wenen Gids vind je ook veel informatie over de beroemdste bezienswaardigheden in de stad, interessante musea, openbaar vervoer en andere essentiële onderwerpen.

Datum

aug 08 - 10 2024

Tijd

Gehele dag

Locatie

Ernst-Happel Stadium
Ernst-Happel Stadium
Meiereistraße 7, 1020 Wien
Categorie

Geef een reactie