Paasmarkt 2024

Bent u in voor een overdosis van paashazen en andere plezier? Dan moet je naar Wenen gaan voor Pasen, want ze hebben een speciale paasmarkt georganiseerd in het Schönbrunn-paleisgebied.

De paasmarkt bij Schönbrunn is de beroemdste en populairste paasmarkt van Wenen. Maar er zijn ook enkele andere markten die het vermelden waard zijn. Laten we beginnen met het belangrijkste.

Paasmarkt in Schönbrunn

Zoals elk jaar zal de Paasmarkt de beste programma’s voor de bezoekers en de Paasmarkt zal plaatsvinden in de prachtige barokke omgeving van Paleis Schönbrunn,  met het beste programma van het seizoen. De markt zal volledig worden versierd met paaseieren, kaarsen en bloemen die allemaal de unieke sfeer van dit speciale feest zullen vertegenwoordigen.

Op de markt staan verschillende verleidelijke eetkraampjes vol met traditionele paasgerechten, waaronder ham en eieren in elke variatie en vers bereide Oostenrijkse snacks. Naast de heerlijke Oostenrijkse gerechten zullen er ook diverse ambachtelijke producten zoals keramiek, glaswerk en houten speelgoed voor kinderen beschikbaar zijn. De Paasmarkt zal ook een thuis bieden aan enkele jazzconcerten en verschillende programma’s voor kinderen en volwassenen.

Paasmarkt Schönbrunn Wenen 2024

Adres: Schönbrunn Palace, Schönbrunner Schloßstraße 47, 1130 Wien, Oostenrijk
Datums: 16 maart 2024 – 2 april 2024

Hoe kom je in Schönbrunn?

  • Neem metrolijn U4 (groene lijn) vanuit het centrum van Wenen richting Hütteldorf. Stap uit bij station Schönbrunn, op slechts een paar minuten lopen van het paleis.
  • U kunt ook tramlijnen 10 of 58 nemen vanuit het stadscentrum naar Schönbrunn. Beide tramlijnen stoppen bij Paleis Schönbrunn.
  • Als u liever de bus neemt, kunt u de 10A-bus nemen van Karlsplatz naar paleis Schönbrunn. De bushalte bevindt zich bij de hoofdingang van het paleis.

Als u Schönbrunn voor het eerst bezoekt, mis dan niet de andere programma’s die op de locatie beschikbaar zijn. Loop rond in de kasteeltuinen, doe mee aan een rondleiding door het kasteel of neem je kinderen mee en bezoek de fantastische dierentuin.

Ben je op zoek naar een plek om te verblijven in de buurt van Schönbrunn?

Wilt u naar de paasmarkt in Schönbrunn zonder gebruik te maken van het openbaar vervoer of uren te lopen? Kijk op de kaart hieronder om geweldige accommodaties in de buurt van de paasmarkt in Schönbrunn te vinden.

Booking.com

Paasmarkt bij Freyung &Hof.

Dit zijn twee paasmarkten die heel dicht bij elkaar liggen. Je vindt kerstmarkten op beide locaties voor Kerstmis, en hoewel de paasmarkten misschien niet zo majestueus en indrukwekkend aanvoelen als de paasmarkten, zijn ze nog steeds de moeite waard om te bezoeken.

Je kunt hier gemakkelijk komen als je vanaf Stephansplatz langs Graben loopt en vervolgens verder gaat langs de Bognergasse. Dit is een fantastische wandeling op zich en je ziet fantastische winkels en in Bognergasse kom je veel luxe winkels tegen. Maar geef je geld daar niet uit. Wacht tot je aankomt op de paasmarkten in Hof en Freyung.

versierde eieren

Wat moet je kopen op deze markten? De markt in Freyung staat vooral bekend om zijn brede selectie eieren. Hier kun je prachtig uitziende eieren kopen die zijn gemaakt op een manier waardoor ze gemakkelijk in het raam kunnen hangen als je naar huis reist. Dit is misschien wel het dichtste dat je bij een authentieke paasmarkt komt. Er moet worden vermeld dat Freyung geen groot plein is zoals Hof, noch het gebied voor Schönbrunn. Het voelt meer als een misvormd plein; je zou niet verwachten dat hier iets te vinden is. Toch is het een heerlijk gebied om te bezoeken.

Als je liever eieren eet dan ze als decoratie te gebruiken, vind je ook marsepeinen eieren en andere eivormige snacks op de verschillende paasmarkten in Wenen.

Datum

mrt 16 2024 - apr 02 2024
Schönbrunn, Wenen

Locatie

Schönbrunn, Wenen

Geef een reactie