vienna marathon

Stadsmarathon Wenen 2025

De prachtige stad Wenen wacht op je. De stad is de moeite waard om te voet te verkennen, maar heb je er ooit aan gedacht om de stad te verkennen terwijl je 21 km of 42 km loopt? Dat kan als je naar Wenen komt om deel te nemen aan de Vienna City Marathon. Op deze zondag in april kun je (elk jaar) een hele marathon of een halve marathon lopen. Klinkt dat niet cool?

De meeste grote steden in Europa organiseren met zelfrespect hun eigen marathon. Maar ook al zijn er marathons in veel steden, de jaarlijkse marathon in Wenen is een van de mooiste van allemaal. De race start om 9.00 uur ’s ochtends vanaf de Wagramer Straße / Reichsbrücke en je loopt langs de Ringstraße, naast het Burgtheater, als je na 21 km of 42 km over de finish komt. Dit evenement is zo populair dat de Oostenrijkse tv-zender ORF het hele evenement live op tv uitzendt.

Er mogen maximaal 35.000 deelnemers deelnemen aan de race, dus als dit belangrijk voor je is, is het slim om je zo snel mogelijk in te schrijven. Het is ook de moeite waard om te weten dat de prijs met de tijd stijgt en naarmate meer en meer mensen zich inschrijven.

Stadsmarathon Wenen 2025

Datum: 6 april.

Waar kan ik me inschrijven voor de marathon van Wenen?

Aanmelden voor het evenement kan op https://www.vienna-marathon.com/. Daar kunt u ook lezen over het evenement en praktische informatie vinden.

Hoeveel kost het om deel te nemen aan de marathon van Wenen?

Het kost tussen de 90 euro en 135 euro om deel te nemen aan de volledige marathon, afhankelijk van hoe vroeg je je inschrijft voor het evenement.
De halve marathon kost tussen de 70 euro en 105 euro, afhankelijk van hoe vroeg je je inschrijft voor het evenement.

Zijn er nog andere wedstrijden beschikbaar voor kinderen en mensen die niet in staat zijn om in het weekend een halve of hele marathon te lopen?

Op de dag voor de marathon (zaterdag) is er een loop van 5 km voor alle leeftijden, en er zijn ook kinderraces met een afstand van 800 of 1600 meter.

Kun je een goedkoop hotel of appartement in Wenen aanbevelen?

Wil je zo min mogelijk uitgeven aan je accommodatie als je de marathon in Wenen komt lopen? Bekijk de kaart hieronder en zoek naar de goedkoopste opties om hotels of appartementen te vinden die ideaal zijn voor u.

Booking.com

Zijn er nog andere hardloopwedstrijden in Wenen die de moeite waard zijn?

Er zijn verschillende andere hardloopwedstrijden in Wenen. U kunt meer over veel van hen lezen in onze evenementenkalender met informatie over wat er in Wenen te doen is. Daar kunt u ook lezen over concerten, tentoonstellingen, kerstmarkten, paasmarkten en andere geweldige programma’s in Wenen.

Tags:

Datum

apr 06 2025

Tijd

Gehele dag
Categorie

Geef een reactie