Hundertwasserhuis

Het Hundertwasser-huis in Wenen is een appartementencomplex gebouwd in een zeer speciale stijl uitgevonden door Friedensreich Hundertwasser. Het huis is gebouwd tussen 1983 en 1986 en heeft ongelijke vloeren, bomen die uit de kamers groeien en gras op het dak. Binnen de muren van het Hundertwasserhuis vindt u 52 appartementen, 16 privébalkons, drie openbare balkons en 250 bomen en struiken.

Mogelijk gemaakt door GetYourGuide

Hundertwasser House Wenen

Kegelgasse 34-38 / Löwengasse 41-43

Hundertwasser House foto’s

Hundertwasserhuis

Vijf dingen die je waarschijnlijk nog niet wist over het Hundertwasserhuis in Wenen.

Het Hundertwasserhuis in Wenen is een architectonisch wonder dat bezoekers van over de hele wereld heeft aangetrokken. Ontworpen door de Oostenrijkse kunstenaar en architect Friedensreich Hundertwasser, is dit kleurrijke en eigenzinnige gebouw niet alleen een wooncomplex, maar ook een kunstwerk. Hoewel veel mensen bekend zijn met de buitenkant van het gebouw, zijn er verschillende minder bekende feiten over het Hundertwasser-huis die het ontdekken waard zijn. Hier vindt u vijf van dergelijke feiten waarvan we hopen dat u ze interessant zult vinden.

Het werd gebouwd op de plaats van een verwoest gebouw

Het Hundertwasserhuis werd gebouwd op de plaats van een eerder gebouw dat tijdens de Tweede Wereldoorlog werd verwoest. Het oorspronkelijke gebouw was een flatgebouw waar voor de oorlog een Joodse gemeenschap was gevestigd. Na de oorlog bleef het terrein leegstaan totdat Hundertwasser het in 1977 kocht. Hundertwasser was vastbesloten om een nieuw soort gebouw te creëren dat in harmonie zou zijn met de natuur en het milieu, en hij zag de site als de perfecte locatie voor zijn visie.

Het heeft een met gras bedekt dak

Een van de meest opvallende kenmerken van het Hundertwasserhuis is het met gras bedekte dak. Hundertwasser vond dat gebouwen geïntegreerd moesten worden in de natuurlijke omgeving en hij vond dat een groendak de perfecte manier was om dit te bereiken. Het dak is bedekt met grond en vegetatie, wat helpt om de temperatuur in het gebouw te reguleren en biedt ook een habitat voor vogels en insecten.

Elk appartement is uniek

Het Hundertwasserhuis bevat 52 appartementen, en elk appartement is uniek. Hundertwasser geloofde dat mensen hun individualiteit en creativiteit in hun woonruimtes moesten kunnen uiten, en hij ontwierp elk appartement om de persoonlijkheid van de eigenaar te weerspiegelen. Dit betekent dat geen twee appartementen hetzelfde zijn en elk zijn eigen karakter en charme heeft.

Het heeft een openbaar toilet ontworpen door Hundertwasser

Naast het wooncomplex bevat het Hundertwasserhuis ook een openbaar toilet dat Hundertwasser zelf heeft ontworpen. Het toilet is een kunstwerk op zich, met kleurrijke mozaïeken, golvende muren en een plafond bedekt met planten. Het toilet is gratis te gebruiken en is 24 uur per dag geopend voor het publiek.

Het is een populaire toeristische attractie

Sinds de voltooiing in 1985 is het Hundertwasser-huis een populaire toeristische attractie in Wenen geworden. Bezoekers komen van over de hele wereld om zich te vergapen aan de kleurrijke gevel, het groene dak en het unieke ontwerp van het gebouw. Het gebouw herbergt ook verschillende winkels en cafés, waardoor het een geweldige plek is om te stoppen voor een kopje koffie of souvenir.

Kortom, het Hundertwasser-huis in Wenen is een opmerkelijk gebouw dat tot de verbeelding spreekt van zowel bezoekers als de lokale bevolking. Het unieke ontwerp, het met gras bedekte dak en de individualistische appartementen maken het een echt kunstwerk. Dus, de volgende keer dat je in Wenen bent, moet je het Hundertwasser-huis bezoeken en de verborgen schatten zelf ontdekken.

Geef een reactie