Museum voor Schone Kunsten

Museum voor Schone Kunsten Wenen
Museum voor Schone Kunsten Wenen

Het Museum voor Schone Kunsten, of het Kunsthistorisches Museum, ligt in het hart van Wenen. Het museum werd geopend rond 1891 en dit museum is een van de belangrijkste en interessantste musea in Europa.

Het museum heeft een ruime keuze aan diverse kunstwerken en een grote collectie schilderijen. In het museum zijn er het hele jaar door tal van tentoonstellingen en het Museum voor Schone Kunsten heeft permanente en tijdelijke tentoonstellingen. In het museum vindt u naast de schilderijencollectie munt- en beeldhouwkunstcollecties, maar ook Griekse, Romeinse, Egyptische en Nabije Oosterse, oudheden, decoratieve kunsten en bibliotheekcollecties.

In het museum is er een café en een restaurant voor bezoekers. Het restaurant is elke donderdag geopend van 6.30 tot 10.00 uur ’s avonds en het café is elke zondag geopend van 11 uur ’s ochtends tot 2.30 uur ’s middags.

Als u meer wilt weten over de tijdelijke tentoonstellingen in het museum, neem dan een kijkje op de volgende pagina.

Mogelijk gemaakt door GetYourGuide

De geschiedenis van het gebouw.

Het museum werd in 1891 gebouwd door keizer Frans Jozef I. Hij wilde een plek creëren waar mensen konden komen en geweldige kunstwerken van over de hele wereld konden zien. Het gebouw is ontworpen door twee getalenteerde architecten, Gottfried Semper en Carl Hasenauer. Ze zorgden ervoor dat het museum er majestueus uitzag met zijn grote zalen en ingewikkelde decoraties.

In het museum zijn ongelooflijke schatten te zien. Bezoekers kunnen schilderijen zien van beroemde kunstenaars als Rembrandt, Vermeer en Rafaël. Er zijn ook sculpturen, oude artefacten en oogverblindende collecties sieraden. In de loop der jaren is het Kunsthistorisches Museum uitgegroeid tot een geliefde attractie in Wenen en trekt het kunstliefhebbers uit alle hoeken van de wereld. Het is een plek waar mensen zich kunnen verwonderen over de schoonheid van menselijke creativiteit en meer te weten kunnen komen over de rijke geschiedenis van de kunst.

Museum voor Schone Kunsten Wenen

Maria-Theresien-Platz, 1010 Wien

Foto’s van museum voor Schone Kunsten

Geef een reactie