Museum voor Schone Kunsten

Museum of Fine Arts Vienna
Museum voor Schone Kunsten Wenen

Het Museum voor Schone Kunsten, of het Kunsthistorisches Museum, ligt in het hart van Wenen. Het museum werd geopend rond 1891 en dit museum is een van de belangrijkste en interessantste musea in Europa.

Het museum heeft een brede selectie van verschillende kunstwerken en een grote collectie schilderijen ook. In het museum zijn er het hele jaar door tal van tentoonstellingen en het Museum voor Schone Kunsten heeft permanente en tijdelijke tentoonstellingen. In het museum naast de schilderijencollectie vindt u munten, beeldhouwwerkencollecties en ook Griekse, Romeinse, Egyptische en Nabije Oosterse, antiquiteiten, decoratieve kunsten en bibliotheekcollecties.

In het museum is er ook een café en een restaurant voor bezoekers. Het restaurant is elke donderdag geopend van 6.30 tot 10.00 uur ’s avonds en het café is elke zondag geopend van 11 uur ’s ochtends tot 2.30 uur ’s middags. De toegangsprijs in het museum is 14€ voor volwassenen, 11€ voor senioren en voor studenten, 10 € voor groepen. Het Kunsthistorischs Museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10 uur ’s ochtends tot 6 uur ’s avonds en op donderdag is het geopend van 10 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds.

Als u meer wilt weten over de tijdelijke tentoonstellingen in het museum, neem dan een kijkje op de volgende pagina.

Museum voor Schone Kunsten Wenen
Maria-Theresien-Platz, 1010 Wien

Foto’s van museum voor Schone Kunsten

Geef een reactie