leopoldrun

Leopold Run 2024

Sta je te popelen om 7 km, 14 km of 21 km te rennen in een race in de omgeving van Prater in Wenen? Dit gebied wordt vaak gebruikt voor hardloopwedstrijden en tijdens de Leopoldi Run kun je besluiten om een, twee of drie keer een vast parcours te lopen. Als je de afstand drie keer loopt, heb je een halve marathon gelopen tegen de tijd dat je over de finish komt.

Het is mogelijk om op de dag van de wedstrijd naar het gebied te komen om deel te nemen, maar als het maximum aantal lopers is bereikt, kun je niet deelnemen. Het inschrijfgeld ligt normaal gesproken rond de 30 euro als je je vooraf inschrijft, terwijl het ongeveer 32 euro kost als je je ter plekke inschrijft.

Er is weinig informatie over de Leopoldi Run in het Engels online, maar het belangrijkste wat je moet weten is dat de race start vanuit Prater Hauptallee, en de volledige race vindt plaats in de omgeving van Prater. Hieronder ziet u een kaart met het parcours van de wedstrijden.

Leopold Run 2024

Datum: 17 november
Locatie: Prater Hauptallee

Vragen over de Leopold Run in Wenen.

Waar kan ik me inschrijven voor de race?

Inschrijven voor de race kan op https://www.pentek-payment.at/. De pagina is standaard in het Duits, maar u kunt op de Engelse vlag klikken om toegang te krijgen tot de website in het Engels, wat het registratieproces een stuk eenvoudiger maakt.

Waar vindt de run plaats?

De run begint vanaf Prater Hauptallee en er is een route van 7 km die je één, twee of drie keer loopt. De hele race vindt plaats op een volledig vlak terrein, dus er is helemaal geen hoogte waar je rekening mee moet houden.

Leopold stelt Wenen in werking

Waar kan ik lezen over andere hardloopwedstrijden in Wenen?

We hebben geschreven over de belangrijkste hardloopwedstrijden in Wenen in onze Vienna Guide. Neem een kijkje op onze evenementenkalender om meer te weten te komen over wat er te doen is in Wenen.

Ligt dit gebied ver weg van het centrum van Wenen?

Veel mensen beschouwen dit als een onderdeel van het stadscentrum van Wenen, dus het antwoord is nee. Maar als je van de locatie van de race naar de Stephansdom wilt lopen, dan moet je bereid zijn om ongeveer 3,5 km te lopen. Maar als je 7, 14 of 21 km kunt rennen, zou dat je niet veel problemen moeten opleveren. Als u de metro gebruikt, bent u in minder dan 10 minuten in het centrum van de stad.

Booking.com

Wilt u een hotel vinden in de buurt van de locatie van de wedstrijd? Kijk op de kaart hierboven om hotels en appartementen in de buurt van het Prater-gebied te vinden (wat een stuk goedkoper is dan in het stadscentrum bij Stephansdom).

Kan ik samen met mijn hond hardlopen?

Het is niet toegestaan om dieren mee te nemen als je deelneemt aan de Leopold Run (of andere hardloopwedstrijden in Wenen).

Waarom heet de wedstrijd de Leopold Run?

De run dankt zijn naam aan de patroonheilige van Wenen en Oostenrijk genaamd Leopold. Hij leefde in de 12e eeuw en speelde een cruciale rol in het bestuur van de Babenberg-gebieden en droeg tijdens zijn bewind bij aan de uitbreiding en ontwikkeling van de regio. Hij wordt herinnerd om zijn sterke christelijke geloof en toewijding aan gerechtigheid.

Er moet ook worden vermeld dat de run plaatsvindt in het Prater-gebied, dat deel uitmaakt van de wijk Leopoldstadt, ook genoemd naar Leopold.

Tags:

Datum

nov 17 2024

Tijd

Gehele dag

Locatie

Präter
Präter
Categorie

Geef een reactie