Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Wenen werkt geweldig en is ideaal in een stad met zo grote afstanden tussen attracties en activiteiten als Wenen. In elk metrostation kunt u uw kaartjes voor het openbaar vervoer bemachtigen en we raden u ten zeerste aan een 24-uurs, 48-uurs- of 72-uurskaart te gebruiken als u naar Wenen komt. Deze tickets moeten worden gevalideerd wanneer u ze voor de eerste keer gebruikt. Deze kaartjes kunnen worden gebruikt op trams, bussen en de vijf metrolijnen.

Openbaar vervoer prijzen:

  • Enkele reis: 2,40 euro
  • 24-uurs ticket: 8 euro
  • 48-uurs ticket: 14 euro
  • 72-uurs ticket: 17 euro

Vienna Metro Kaart

(klik op de kaart voor een hoge resolutie versie)

Vienna Metro Kaart
Een kaart met de verschillende metrolijnen van Wenen.

Welke metro te gebruiken?

Hoe reist u met het openbaar vervoer naar Schönbrunn?

Laten we zeggen dat u naar Schönbrunn wilt reizen om de dierentuin te bezoeken of rond te lopen in het fantastische park rondom het kasteel? Welke metro moet je gebruiken? De beste optie is om met de U4 (groene lijn) naar de halte Schönbrunn te reizen en vanaf daar te lopen.

Hoe reist u met het openbaar vervoer naar Hofburg?

Wilt u liever het prachtige Hofburg paleis in het centrum van Wenen bezoeken? Het kan gemakkelijk worden bereikt met bussen, tramlijnen en metrolijnen, want het ligt in het centrum van Wenen. Een geweldige optie is om met de U4 naar Karlsplatz of met de U3 naar het Volkstheater te reizen en dan vanaf daar te lopen of met de tram naar de halte ertussen te reizen met de naam Burgring.

Sta je te popelen om de kerstmarkt op Rathausplatz te bezoeken?

De beroemdste kerstmarkt van Wenen is op de Rathausplatz, voor het stadhuis. Je kunt het gemakkelijk te voet bereiken vanaf elke plek in het stadscentrum, maar als je het openbaar vervoer wilt gebruiken, is de dichtstbijzijnde metrohalte Schottentor op U2. Vanaf daar kunt u het stadhuis gemakkelijk te voet bereiken of een halte met de tram reizen en de tram verlaten bij de halte Rathaus.

Heb je een trein te nemen vanaf Westbahnhof? Hoe kom je er?

Het meest gebruikte treinstation in Wenen is Westbahnhof. Het ligt aan het einde van de populaire winkelstraat Mariahilfferstrasse en u kunt naar het treinstation reizen met metrolijn U3 of U6 en uitstappen bij de halte Westbahnhof.

Klaar voor wat plezier in Präter?

Wilt u reizen met het reuzenrad in Präter, of misschien genieten van het uitzicht vanaf meer dan 100 meter hoogte in de lucht zittend in een stoel met uw benen naar beneden hangend? Präter is de plek om naartoe te gaan. U kunt het gebied gemakkelijk bereiken als u naar de halte Präterstern reist die beschikbaar is met U1 en U2.

Wil je ontbijten in de Donauturm?

Wilt u genieten van het uitzicht vanaf de top van de Donauturm? Misschien sta je te popelen om daar te ontbijten, of heb je een belangrijke vergadering in het Vienna International Centre? U kunt beide gebieden bezoeken terwijl u met de U1 naar de halte Kaisermühlen VIC reist.

Moet je je auto ergens achterlaten? Dit is een geweldige optie!

Wilt u uw auto tegen een lage prijs parkeren en vervolgens met het openbaar vervoer in Wenen reizen? Laat uw auto achter op de gigantische parkeerplaats bij Erdberg (P + R) en reis vanaf daar met metrolijn U3 naar het stadscentrum.

Geef een reactie