Luchthaven transfer

Luchthaven transfer in Wenen
Luchthaven transfer in Wenen

Waarom zou u zich zorgen maken over hoe u van het vliegveld naar de stad kunt komen als u het kunt regelen voordat u in Wenen aankomt? We kunnen regelen dat een chauffeur op u wacht in de aankomsthal op de luchthaven, dus alles wat u hoeft te doen is uw bagage vast te pakken, en het volgende dat u zult merken is dat een chauffeur u naar het centrum van Wenen brengt. Wij kunnen u natuurlijk ook helpen met het regelen van uw transfer terug naar de luchthaven.

De luchthaven in Wenen heet Vienna International Airport, of Schwechat, en ligt op 18 kilometer van het centrum van Wenen. In 2011 bediende de luchthaven meer dan 21 miljoen passagiers, wat steeg tot meer dan 31 miljoen in 2019.

Vienna Airport heeft verschillende terminals en wordt gebruikt door populaire luchtvaartmaatschappijen zoals Austrian Airlines, RyanAir, WizzAir, Aegean, AIr France, Air Canada, Egypt Air, Lufthansa, Vueling en vele anderen.

Boek een transfer van/naar de luchthaven van Wenen.

Wilt u dat een privéchauffeur u vervoert tussen de luchthaven van Wenen en uw hotel of misschien de andere kant op (of beide)? Vul de onderstaande formulieren in en u krijgt de beste prijs voor luchthaventransfers in Wenen.

Andere interessante informatie over De Luchthaven van Wenen.

 • De luchthaven heeft twee start- en landingsbanen, die beide meer dan 3.000 meter lang zijn en geschikt zijn voor grote vliegtuigen zoals de Airbus A380.
 • Vienna International Airport heeft veel winkels, restaurants en andere voorzieningen, waaronder belastingvrije winkels, lounges en een casino.
 • De luchthaven is verbonden met het centrum van Wenen door verschillende vervoermiddelen, waaronder treinen, bussen, taxi’s en privétransfers. De City Airport Train (CAT) biedt een directe, non-stop verbinding tussen de luchthaven en station Wien Mitte in het hart van Wenen.
 • Vienna International Airport heeft verschillende prijzen gewonnen voor zijn inspanningen op het gebied van milieuduurzaamheid, waaronder de benoeming tot de meest milieuvriendelijke luchthaven van Europa in 2020 door de Air Transport Research Society.
wenen luchthaven transfer

Wilt u vanaf de luchthaven van Wenen ergens anders naartoe reizen?

Ga je ergens anders heen en niet naar een hotel in het centrum van Wenen? Het is mogelijk om de luchthaven van Wenen als hub te gebruiken en van de luchthaven naar andere levendige en belangrijke steden elders in Oostenrijk of in de buurlanden te reizen.

 • Wenen Luchthaven naar Boedapest: De afstand is 225km, en de verwachte reistijd is 2 uur en 15 minuten.
 • Wenen Luchthaven naar Bratislava: De afstand is 63 km, en de reistijd met de auto is 45 minuten.
 • Wenen Luchthaven naar Graz: De afstand is 200 km en de reistijd is 2 uur en 10 minuten.
 • Wenen Luchthaven naar Salzburg: De afstand is 319 km, en de reistijd is 3 uur en 10 minuten.
 • Wenen Luchthaven naar Linz: De afstand is 207 km en de reistijd is 2 uur en 10 minuten.
 • Wenen Luchthaven naar Praag: De afstand is 340 km, en de reistijd is 3 uur en 40 minuten.
 • Wenen Luchthaven naar Zagreb: De afstand is 380 km en de reistijd is 4 uur.
 • Wenen Luchthaven naar Ljubljana: De afstand naar de Sloveense hoofdstad is 388 km en de reistijd is ongeveer 4 uur.

Heb je een slaapplaats nodig in de buurt van de luchthaven?

Vertrekt uw vliegtuig vroeg in de ochtend uit Wenen en wilt u in de buurt van de luchthaven slapen om ’s ochtends op tijd op de luchthaven te zijn? Kom je laat in de avond aan en wil je na aankomst snel naar bed? Hier vindt u een paar hotels zeer dicht bij de luchthaven van Wenen.

 • NH Vienna Airport: Dit is de nummer één oplossing als u een schitterend hotel wilt op slechts 500 meter van de luchthaven van Wenen. Hier kunt u heerlijk ontbijten, een conferentie regelen of een auto huren en deze gebruiken als een hub om Oostenrijk te verkennen.
 • Moxy Wenen: Dit hotel heeft drie sterren en is ideaal als u een goedkopere oplossing dicht bij de luchthaven van Wenen wilt (op slechts 200 meter van de terminals). Het hotel heeft een bar die 24/7 beschikbaar is, ideaal voor gezinnen en zakenreizigers.

Dat zijn de beste oplossingen om te overnachten in een hotel in de buurt van de luchthaven van Wenen.

Kijk voor meer informatie over Wenen in onze Wenen gids. Wilt u meer weten over evenementen, tentoonstellingen en concerten in Wenen? Neem een kijkje op onze Wenen kalender.