andre rieu vienna

André Rieu Wenen

2024 wordt een fantastisch jaar voor liefhebbers van muziek in Wenen. Het concert van André Rieu op 8 november wordt een van de hoogtepunten, maar de meeste mensen zijn het erover eens dat de twee grootste evenementen in 2024 de Coldplay-concerten in Wenen en de Taylor Swift-concerten in Wenen zullen zijn. Welke zou je willen ervaren? Misschien wel alle drie?

Bij alle genoemde concerten zal er een geweldige sfeer zijn, maar het zal wat relaxter zijn als André Rieu op 8 november samen met het Johan Strauss orkest het podium betreedt in de Stadthalle. De man is eigenlijk 75 jaar oud, maar hij doet concerten met de energie van een tiener. De dag voor het concert in Wenen geeft André Rieu een concert in Bratislava en direct na afloop van het concert in Wenen reizen André Rieu en het orkest af naar Boedapest waar ze op 9 november weer een concert geven.

Sinds André Rieu in 1987 in Wenen het Johan Strauss orkest oprichtte, denken veel mensen dat André Rieu uit Oostenrijk komt. Dat is niet zo. Hij werd in 1949 in Nederland geboren in de stad Maastricht. Hij beleefde zijn grote doorbraak toen hij het orkest in 1987 oprichtte, en vandaag de dag heeft hij meer dan een miljard views op YouTube en zijn tickets voor al zijn concerten wereldwijd binnen enkele minuten verkocht (normaal gesproken).

André Rieu Wenen 2024

  • Datum: 8 november
  • Locatie: Stadthalle

Wilt u kaarten kopen voor het concert van André Rieu in Wenen? De tickets zijn uitverkocht, maar je kunt nog steeds tickest rechtstreeks van anderen kopen op de meest populaire marktplaats voor concertkaarten genaamd Viagogo.

Wat heeft André Rieu beroemd gemaakt?

André Rieu is vooral bekend om zijn interpretaties en uitvoeringen van klassieke en walsmuziek gecomponeerd door anderen, zoals Johann Strauss II, Franz Lehár en Pjotr Iljitsj Tsjaikovski. Hoewel hij niet algemeen wordt erkend als componist van originele muziek, arrangeert en past Rieu af en toe bestaande composities aan zijn stijl en de instrumentatie van zijn Johann Strauss Orkest aan. Zijn belangrijkste focus en bijdrage aan de muziekwereld ligt echter in zijn boeiende uitvoeringen en arrangementen in plaats van het componeren van originele stukken.

Bent u op zoek naar andere evenementen en concerten in Wenen?

Als je naar Wenen komt voor het concert van André Rieu, neem dan een kijkje op onze pagina over de kerstmarkten in Wenen voordat je aankomt. Als je geluk hebt, gaan de kerstmarkten in Wenen in 2024 dit weekend open (althans een aantal), wat betekent dat je een onvergetelijke ervaring kunt opdoen, zowel met het André Rieu-concert als met enkele van de kerstmarkten in Wenen . U kunt hier meer lezen over andere concerten, evenementen, tentoonstellingen en festivals in Wenen.

Datum

nov 08 2024

Tijd

Gehele dag

Locatie

Stadthalle
Stadthalle
Roland-Rainer-Platz 1, 1150 Wien
Categorie

Geef een reactie