vienna night run

Wenen Summer Night Race

Er is iets speciaals aan hardlopen in een stad in de avond of ’s nachts. Steeds meer steden hebben naast de traditionele marathons en halve marathons zogenaamde nachtlopen ingevoerd, en Wenen is daar een van. Elk jaar in juni nodigt de Vienna Summer Night Race hardlopers van over de hele wereld uit om deel te nemen en te genieten van de prachtige stad Wenen tijdens het lopen van afstanden van 5 km of 10 km.

Deze race wordt, net als veel andere hardloopwedstrijden in Wenen, georganiseerd in de omgeving van Prater. De Vienna Summer Night Race is ideaal voor mensen die alleen lopen, of je kunt meedoen en samen met twee van je vrienden rennen. Het is mogelijk om je als individueel, of als groep van drie in te schrijven voor zowel de 5km als de 10km afstanden.

De races beginnen bij Prater Hauptallee Praterstern en je rent op en neer door het gebied rond het beroemde pretpark Prater, en je loopt ook dicht bij het beroemde Ernst-Happel Stadion in Wenen.

Wenen Summer Night Race 2024

Datum: 20 juni
Locatie: Prater Hauptallee Praterstern

Wil je nog meer nachtlopen in andere steden in Europa meedoen? Elk jaar in september is er een fantastische nachtloop in Boedapest . Als je in Wenen woont, duurt het minder dan 2 1/2 uur om naar Boedapest te rijden, waardoor het een perfecte optie is voor mensen die verliefd zijn op hardlopen in de zomer, maar zonder de extreme hitte overdag.

Waar kan ik me inschrijven voor de Vienna Summer Night Race?

Helaas heeft het evenement geen goede website beschikbaar in het Engels, wat het een beetje ingewikkelder maakt. Maar u kunt zich inschrijven voor de race en de Engelse versie kiezen om u in te schrijven voor de race op https://www.pentek-payment.at/. Daar kun je je ook inschrijven voor vele andere races in Wenen die door LCC worden georganiseerd.

Zijn er goede hotels of appartementen in de buurt van de racecompetitie?

Het is gemakkelijk om goede en goedkope hotels en appartementen te vinden in de buurt van de locatie voor de nachtrace in Wenen. Kijk op de kaart hieronder en je vindt meteen genoeg mogelijkheden.

Booking.com

Zijn er nog andere coole hardloopwedstrijden in Wenen?

Er zijn veel hardloopevenementen in Wenen. We hebben ze niet allemaal beschreven, maar je kunt lezen over de beroemde marathon van Wenen en een paar andere hardloopwedstrijden in Wenen in onze evenementenkalender in Wenen.

Datum

jun 22 2024
Verlopen!

Tijd

Gehele dag

Locatie

Präter
Präter
Categorie

Geef een reactie