Wenen kerstmarkt aanbevelingen

Wenen is misschien wel de mooiste stad ter wereld om te bezoeken tijdens het kerstmarktseizoen. Het heeft een fantastische sfeer, tal van kerstmarkten en overal prachtige lichtjes.

Wie van een stad met kerstmarkten houdt, zal wenen sieren. Als je nog niet eerder in de stad bent geweest, moet je deze bezoeken tijdens de kerstmarkt. We zijn naar kerstmarkten in heel Europa geweest, maar niets is te vergelijken met de stad Wenen voor Kerstmis. Het is niet alleen een stad met kerstmarkten; het is een grote kerstmarkt op zich. Je vindt overal kraampjes waar je warme wijn kunt kopen, er zijn veel markten en er zijn een aantal unieke markten die totaal anders zijn dan de markten die je elders in Europa vindt (bijvoorbeeld de Spittelberg-markt).

Kerstmarkten wenen
Bezoek de prachtige kerstmarkten in Wenen – By Burben / Shutterstock

Het doel van dit artikel is niet om je te vertellen over de verschillende kerstmarkten in Wenen. Wil je meer lezen over de kerstmarkten in Wenen, klik dan op de link en lees dat artikel. In dit artikel geven we u enkele aanbevelingen en tips die u zullen helpen als u Wenen in november / december bezoekt met de bedoeling de kerstmarkten te bezoeken.

Wenen kerstmarkt aanbevelingen

Wees voorbereid op drukte

Wenen is fantastisch voor kerstmis. Als gevolg hiervan moet u zich voorbereiden op drukte overal, vooral in het weekend. De beroemdste kerstmarkt in Wenen, die voor het stadhuis (Rathausplatz), is de drukste van allemaal. Het kan soms moeilijk zijn om alle producten op verschillende stands te bekijken vanwege het aantal bezoekers. Sommige mensen genieten van de drukte, maar als je er niet echt van geniet, probeer dan overdag op weekdagen (niet in het weekend) de kerstmarkten te bezoeken. In de middag/avond zal er elke dag van de week drukte zijn.

Loop te voet rond

Zoals we in de inleiding al zeiden, is Wenen een fantastische stad in het kerstmarktseizoen. Overal zijn kerstmarkten. Daarom raden wij u aan om het centrum van Wenen te voet te ontdekken. Loop rond, voel de geur van de stad en ontdek kerstmarkten waarover je niet hebt gelezen in onze Vienna Guide of elders op internet. Stop om wat warme wijn te proeven bij een kraam ergens in de middle of nowhere. Neem een GPS mee (of houd Google Maps bij de hand) zodat je de weg terug naar huis vindt na het op en neer lopen door straten in het centrum van Wenen, omdat je misschien niet echt weet waar je bent!

Kerstmarkt in Wenen
Een foto van de kerstmarkt op de Karlsplatz in Wenen – Door trabantos / Shutterstock

Koop een warme wijnbeker

Als je de kerstmarkten in Wenen bezoekt, is de kans het grootst dat je verliefd wordt op de stad. Tegen de tijd dat u thuiskomt, staat u te popelen om uw kerstmarktreis naar Wenen volgend jaar te plannen. Een van de leuke tradities die je kunt creëren is om de jaarlijkse kerstmarktbeker te kopen op de kermis voor het stadhuis. Elk jaar produceren ze een nieuwe beker, en dus kan dit een leuk souvenir zijn om mee naar huis te nemen.

Neem warme kleding mee

Vergeet niet dat Wenen in november en december behoorlijk koud kan worden. Je voelt het misschien niet meteen, maar als je van plan bent om enkele uren door de stad te lopen, kun je koude voeten krijgen of je oren rood worden. Neem in plaats daarvan wat extra warme kleding mee, zodat je uren buiten kunt blijven zonder je ellendig te voelen vanwege de kou.

Eten op de kerstmarkten

Je wilt misschien niet al je maaltijden buiten eten op de kerstmarkten, maar zorg ervoor dat je een paar keer op de kerstmarkten eet. Er zijn zoveel interessante dingen om te proeven, en je zult waarschijnlijk de kans hebben om wat voedsel te eten dat je nog niet eerder hebt geproefd. Misschien ben je een scepticus die alleen van eten houdt waar je van houdt, maar soms moest je ook verliefd worden op dat eten, dus waarom zou je niet iets nieuws proberen, en misschien word je opnieuw verliefd? Als je iets proeft wat je niet lekker vindt, so what? Je hebt een paar Euro geproefd wat iets geproefd, wat je een paar Euro armer maakt, maar een ervaring rijker. We denken dat je zult zeggen dat het de moeite waard was!

Woon in het hart van Wenen

Er zijn overal kerstmarkten in Wenen. De meeste van hen bevinden zich in het hart van Wenen, met enkele uitzonderingen, bijvoorbeeld de kerstmarkt van Schönbrunn. Toch bespaart u veel tijd als u in het hart van Wenen woont, waardoor u direct toegang heeft tot de winkelmogelijkheden die Wenen in deze periode te bieden heeft. Je moet weten dat wonen in een hotel in Wenen vrij duur is, tenminste als je het vergelijkt met Boedapest en Praag, maar dat is een deel van wat je moet berekenen als je je reis naar Wenen plant.

Er zijn veel hotels om uit te kiezen, maar hier heb je enkele aanbevelingen: Hotel Sacher, Hotel Am Stephansplatz, Hotel Zur Viener Staatsoper.

Merry Christmas Wenen
Wij wensen u een zalig kerstfeest vanuit Wenen – S. Borisov / Shutterstock

Wees vroeg met uw boekingen

Het kan erg druk worden in Wenen tijdens de kerstmarkt, maar niet alleen op de kerstmarkten maar ook in restaurants. Als gevolg hiervan moet u uw tafel in uw favoriete restaurant in Wenen zo snel mogelijk reserveren. Hetzelfde geldt als u een luchthaventransfer in Wenen wilt boeken, van een concert wilt genieten of wilt deelnemen aan een of andere rondleiding.

Neem je camera mee

Je hebt waarschijnlijk een goede camera op je telefoon, maar als je terug naar huis wilt reizen met een aantal fantastische foto’s, wil je misschien ook je echte camera meenemen. Terwijl je de kerstmarkten bezoekt, heb je genoeg kansen om een aantal geweldige foto’s te maken, vooral ’s avonds. Maar het maken van een goede foto in de avond kan een moeilijke taak zijn, dus als je een standaard voor je camera hebt, neem die dan ook mee.

Wat is uw advies?

Ben je al eens in Wenen geweest voor de kerstmarkten? Heb je ervaring of advies te geven? We zouden het geweldig vinden als oyu deelt wat er in je opkomt!

Geef een reactie