Home Events - Vienna Guide Festivals en markten Lichtfestival (Lichterfest) 2023

Lichtfestival (Lichterfest) 2023

Het Lichtfestival is al lange tijd een jaarlijks feest in Wenen. Helaas werd het geannuleerd vanwege COVID in 2020 en in 2021, en het werd ook geannuleerd in 2022. Maar we hopen dat het zoals gepland in juli 2023 terugkeert.

Het Lichtfestival (bekend als Lichterfest onder de lokale bevolking) vindt plaats bij Alte-Donau (Oude Donau) en is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. De gemakkelijkste manier om er te komen is met de rode metro en reis vervolgens naar de metrohalte met de titel Alte-Donau. Wat is er op dit gebied aan de hand?

Op de festivaldag brengen veel mensen boten en gondels naar voren en verlichten de Oude Donau en het gebied. Dit wordt ook gedaan door de arrangeurs van het evenement, waardoor het de hele avond door allemaal schittert met prachtige lichtjes.

De finale van het evenement is een gigantisch vuurwerk. Het is helemaal gratis om het evenement bij te wonen en te kijken wat er gaande is. Wil je goed zicht hebben op het vuurwerk, dan is het slim om rond 21.00 uur aan te komen. Er zijn veel restaurants in de omgeving van waaruit u het vuurwerk kunt bekijken. Vergeet niet om van tevoren een tafel te reserveren als je in een van deze wilt dineren, want ze zijn erg populair omdat veel mensen in die restaurants willen eten terwijl ze genieten van het uitzicht op het vuurwerk.

Het is ook belangrijk op te merken dat het evenement een “secundaire” datum heeft voor het geval het moet worden uitgesteld vanwege slecht weer of andere ongelukkige omstandigheden.

Het evenement wordt georganiseerd door Radio Wien.

De officiële naam van het evenement is Radio Wien Lichterfest. Omdat het radiostation het evenement organiseert, brengen ze ook een feest naar het evenement. Ze hebben een eigen partyboot van waaruit ze luide muziek draaien, live dj’s laten optreden en nog veel meer.

Radio Wien Lichterfest 2023

  • Primaire datum: 22 juli
  • Secundaire datum: 29 juli

Als alles verloopt zoals gepland op de primaire datum, wordt er geen evenement georganiseerd op de secundaire datum.

Tags:

Datum

jul 22 2023

Tijd

Gehele dag

Geef een reactie