Lichterfest 2024

Het Lichtfestival is al lange tijd een jaarlijks feest in Wenen. Helaas werd het geannuleerd vanwege COVID in 2020 en in 2021, en het werd ook geannuleerd in 2022. Maar in 2023 keerde het terug naar Wenen en nu is het tijd voor een nieuw feest in 2024.

Het Lichtfestival (bekend als Lichterfest onder de lokale bevolking) vindt plaats bij Alte-Donau (Oude Donau) en is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. De gemakkelijkste manier om er te komen is met de rode metro en reis vervolgens naar de metrohalte met de titel Alte-Donau. Wat is er op dit gebied aan de hand?

Op de festivaldag brengen veel mensen boten en gondels naar voren en verlichten de Oude Donau en het gebied. Dit wordt ook gedaan door de arrangeurs van het evenement, waardoor het de hele avond door allemaal schittert met prachtige lichtjes.

De finale van het evenement is een gigantisch vuurwerk. Het is helemaal gratis om het evenement bij te wonen en te kijken wat er gaande is. Wil je goed zicht hebben op het vuurwerk, dan is het slim om rond 21.00 uur aan te komen. Er zijn veel restaurants in de omgeving van waaruit u het vuurwerk kunt bekijken. Vergeet niet om van tevoren een tafel te reserveren als je in een van deze wilt dineren, want ze zijn erg populair omdat veel mensen in die restaurants willen eten terwijl ze genieten van het uitzicht op het vuurwerk.

Het is ook belangrijk op te merken dat het evenement een “secundaire” datum heeft voor het geval het moet worden uitgesteld vanwege slecht weer of andere ongelukkige omstandigheden.

Radio Wien regelt het evenement.

De officiële naam van het evenement is Radio Wien Lichterfest. Omdat het radiostation het evenement organiseert, brengen ze ook een feest naar het evenement. Ze hebben een eigen partyboot van waaruit ze luide muziek draaien, live dj’s laten optreden en nog veel meer.

Radio Wien Lichterfest 2024

  • Primaire datum: 20 juli
  • Secundaire datum: 27 juli

Als alles volgens plan verloopt op de primaire datum (geen regen), wordt er geen evenement georganiseerd op de secundaire datum.

Bent u op zoek naar accommodatie in de buurt?

De kaart hieronder toont u verschillende accommodatiemogelijkheden in de omgeving van het evenement? Wilt u een korte wandeling van het evenement naar uw hotel of appartement als het feest eindigt?

Booking.com

Bent u op zoek naar informatie over andere lopende evenementen in Wenen? Wat er in Wenen gebeurt, lees je in onze Wenenkalender. We zijn niet in staat om over alle gebeurtenissen in onze Vienna Guide te schrijven, maar we proberen de meest interessante en belangrijke gebeurtenissen te vermelden.

Wilt u liever lezen over de belangrijkste attracties en musea van Wenen met interessante permanente en tijdelijke tentoonstellingen? U vindt veel informatie op de verschillende pagina’s van onze Vienna Guide.

Tags:

Datum

jul 20 2024
Nu bezig...

Tijd

Gehele dag

Geef een reactie